Szia! Köszöntünk az ESC Alumni honlapján!


Külföldön önkénteskedtél az Európai Szolidaritási Testülettel vagy valamelyik EU-s programmal (EVS, Erasmus+)? Köztünk a helyed!


Felhívás volt önkénteseknek – Legyél te is ESC Alumni Agent!

Úgy érzed, lelkesíteni tudnál egy fiatalokból álló, szuper közösséget? Jelentkezz ESC Alumni Agent önkéntesnek!

Miről szól ez a projekt?

Az ESC Alumni hálózat felpezsdítése egy együttműködési projekt a Tempus Közalapítvány és az Egyesek Ifjúsági Egyesület között, aminek az a célja, hogy egy olyan platformot biztosításon, ahol a volt önkéntesek megoszthatják élményeiket, személyes történeteiket, ahol új lehetőségek várják őket, és ami segít a hosszú távú önkénteskedés utáni visszailleszkedésben. Szeretnénk aktivizálni az ESC Alumni közösséget olyan tagokkal, akik egyéni vagy csoportos Európai Szolidaritási Testület (ESC) önkéntességben vettek részt.

Mi lenne a feladat?

Háromféle önkéntes csapatba toborozzuk az érdeklődőket. Válaszd ki, melyik illik hozzád leginkább:

  • működés és belső kommunikáció (közösségépítés támogatása)
  • külső kommunikáció (az ESC önkéntes lehetőségeinek népszerűsítése)
  • rendezvényszervezés (közösségi programok előkészítése, megvalósítása, nyomonkövetése)

Hogyan jelentkezhetek?

Ha jelenleg Magyarországon élsz, készen állsz havi 3-4 napot fordítani egy éven keresztül az önkénteskedésre és részt venni az Alumni találkozókon, tréningeken, és egyéb programokon, töltsd ki április 30-ig a jelentkezési lapot.  

A felhívás részletes leírását az Európai Szolidaritási Testület oldalán találod. Kérdés esetén írj nekünk az escalumni@egyesek.hu e-mail címre!

Jelentkezek!

Az ESC Alumni célja, hogy összefogja a hazatért résztvevőket.

Veled is előfordult már, hogy:

  • egyszer csak rád tört az „ESC-depresszió”, és visszavágytál abba az időszakba, amikor még önkéntesként szereztél élményeket?
  • úgy érezted, jó lenne egy olyan csapat tagja lenni, ahol pontosan tudják, milyen volt ez az egész külföldi önkéntesség?
  • szeretted volna minél több emberrel megosztani az emlékeidet, és arra bíztatni őket, hogy vágjanak hasonló kalandba, mert megéri?

Ha igen, regisztrálj és csatlakozz az ESC Alumnihoz!


Mi az az ESC Alumni?

Olyan volt önkénteseket és Európai Szolidaritási Testület résztvevőket összefogó hálózat, amelynek a célja kettős: egyrészt a közösségépítés, másrészt az önkéntesség kultúrájának, az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeinek terjesztése.

Minek lehetsz itt a részese?

  • A saját élményeidről beszélhetsz izgalmas rendezvényeken, fesztiválokon, középiskolákban vagy egyetemeken, esetleg promóciós videókban;
  • blogposztokat, cikkeket, közösségi média posztokat írhatsz az élményeidről;
  • érdekes workshopokon vehetsz részt;
  • és persze megismerheted a többi volt önkéntest, résztvevőt, egy közösség részese lehetsz!:)

Szeretnél az ESC Alumni tagja lenni? Regisztrálj a honlapon és töltsd ki az adatlapodat!

Tipp! Add meg az „Alumni tevékenység” fülön, hogy miben szeretnél részt venni, így pontosan azzal a lehetőséggel kereshetünk meg, ami érdekel!

 

Regisztrálok